Pakistan yeni gemisavar füzesini tanıttı

MDN İstanbul

Pakistan merkezli savunma şirketi GIDS tarafından üretilen gemisavar seyir füzesi Harbah, Doha’da düzenlenen DIMDEX Fuarı’nda tanıtıldı.

Deniz ve kara hedeflerini tüm hava operasyonlarında 280 km menzile kadar hedefleyebilen orta menzilli Harbah, gemiden fırlatılan bir ses altı seyir füzesi. At ve unut tipi kendinden güdümlü bir füze olan Harbah, GPS ve GLONASS gibi ataletsel navigasyon teknolojilerine sahip. GIDS’in aktardığına göre seyir füzesinde, DSMAC kamera, kızılötesi görüntü arayıcı başlık ve radar arayıcı başlık bulunuyor.

Donanmanın çeşitli ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanan Harbah; çeşitli savaş başlıkları, güdüm sistemleri ve modülasyon aralığı yeteneklerinden oluşuyor.

Şirket, Pakistan donanması için özel olarak geliştirilen füzelerin, donanmadaki birkaç deniz platformunda hâlihazırda kullanıldığını belirtti. Harbah füzeleri ayrıca Türkiye tarafından Pakistan donanması için inşa edilen PN MİLGEM korvetlerinde de donatılacak.

GIDS ayrıca Harbah füzelerini Orta Doğu ihracat pazarına çıkaracaklarını ve Katar’ın şimdiden bu füzeleri yerel olarak üretme konusunda gözden geçirdiğini açıkladı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın