Pakistan korvetlerini Türk Loydu klaslayacak

MDN İstanbul

Türkiye’de gelişen askeri gemi inşası ve ortaya çıkan modern askeri gemiler Türkiye’nin bu konuda ilgi odağı olmasını sağlıyor. Son olarak Asfat AŞ ile Pakistan Savunma Üretimi Bakanlığı arasında inşa sözleşmesi imzalanan 4 adet MİLGEM tipi korvetinin klaslama faaliyetleri; 1996 yılında TCG Yarbay Kudret Güngör Gemisi ile askeri gemi klaslama faaliyetlerine başlayan Türk Loydu tarafından gerçekleştirilecek. Türk Loydu bu güne kadar 150’ye yakın askeri projenin klaslama faaliyetlerinde yer aldı.
Türk savunma sanayi tarafından Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları ile dost ve müttefik ülkelerin Deniz Kuvvetleri için inşa edilen askeri gemilerin dizayn ve inşa kontrolünü, malzeme ürün sertifikasyonunu gerçekleştiren Türk Loydu; TCG Yarbay Kudret Güngör, MİLGEM, Yeni Tip Karakol Botları, Süratli Amfibi Gemi (LCT), TCG Bayraktar, TCG Sancaktar, TCG Işın, TCG Akın, TCG Alemdar ve yapımı devam eden TCG Anadolu gibi Türk donanmasının gurur kaynağı olan birçok ulusal projede yer aldı.
Naval Ship Classification Association (NSCA-Uluslararası Askeri Gemi Klas Kuruluşları Birliği)’ın 14 Ekim 2019 tarihinde Almanya’da gerçekleşen genel kurul toplantısında Türk Loydu bu dönem için başkan yardımcılığına, bir sonraki dönemde de başkanlık görevine seçilmişti.
ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın