CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane’de yaptığı konuşmada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek verdi. Özel, “Herkes bilsin ki Ekrem Başkan ne yolsuzluğa bulaşır ne de terörle ilgisi olur. Ekrem İmamoğlu gibi vatanını, milletini seven, yoksulu kendi evladından ayrı görmeyen, şefkatli, çalışkan, namuslu bir evlattan ne hırsız ne yolsuz ne terörist çıkar.” dedi.
Özel, Beylikdüzü Belediyesi'ni ziyaret edeceğini belirterek, görevlerinden uzaklaştırılan belediye başkanları Rıza Akpolat, Ahmet Özer ve Alaattin Köseler ile gözaltındaki belediye başkanları Murat Çalık ve Resul Emrah Şahan’ın yanında olduğunu vurguladı.

Özel açık konuştu: “Sokaklar ve Meydanlar Bizimdir”
Demokratik hak arayışını sürdüreceklerini vurgulayan Özel, “Demokratik biçimde şiddete bulaşmadan ama hak aramak, söke söke almak için sokaklar, meydanlar bizimdir. Kırıp dökmeden, yakıp yıkmadan ama sinmeden, durmadan sokaklar, meydanlar bizimdir. Bana diyorlar ki ‘Sokak çağrısı mı yapıyorsun?' Evet. Evde yoksul, işsiz, güvencesiz oturmayacağız. Sen bizim seçtiğimizi nezaretlerde tutarken biz evde oturmayacağız,” şeklinde konuştu.
CHP içinde birlik mesajı veren Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı da hatırlatarak, “Aramızdan su sızmıyor. Ne Ekrem Başkan’ı yalnız bırakırız ne de kişisel hesaplara bakarız. Türkiye’yi birlikte kurtaracağız.” dedi.
Özel, İmamoğlu’nun avukatlarıyla yaptığı görüşmeden de bahsederek, pazar gününün önemine dikkat çekti. “Demokrasi, adalet ve hukuk isteyen hiçkimse evde oturmayacak. Pazar günü 1 milyon 750 bin CHP'li, 973 ilçede sandık başına giderek cumhurbaşkanı adayını belirleyecek,” dedi.
Özel, Saraçhane'deki konuşması hakkında İçişleri ve Adalet Bakanları tarafından yapılan eleştirilere X platformundaki paylaşımı ile cevap verdi.