Özata Tersanesi’nden üç yeni kontrat

MDN İstanbul

Yalova Altınova’da bulunan Özata Tersanesi, Norveçli armatörler ile üç farklı balıkçı gemisi kontratı imzaladı. İlk kontrat 30 Mayıs’da NYE RADEK AS isimli şirket ile imzalandı. 48,6 metre uzunluğa ve 12,6 metre genişliğe sahip olan balıkçı gemisinin 2021 yılının üçüncü çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor. Kongsberg Maritime CM tarafından tasarlanan RADEK isimli gemi, Norveç bayraklı olacak ve derin deniz balıkçılığı yapacak.

İkinci kontrat ise VEA AS isimli şirket ile 12 Temmuz’da imzalandı. 67,6 metre uzunluğundaki, orta su balıkçılığı yapacak olan geminin tasarımı, Sawicon AS’a ait. VEA isimli balıkçı gemisinin 2021 yılının üçüncü çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor. DNV GL tarafından klaslandırılacak geminin inşasında Norveçli gözetmenler görev yapacak.

VIDJENES AS isimli şirketle 16 Temmuz’da imzalanan kontrat ise Julie Pauline isimli balıkçı gemisine ait. Tasarımı SEACON AS tarafından yapılan 44 metre uzunluğundaki balıkçı gemisinin genişliği 9,5 metre, ana güverteye kadar derinliği 4,3 metre. Norveç bayraklı olacak ve derin deniz balıkçılığı yapacak olan Julie Pauline’in teslim tarihi 2021 yılının ikinci çeyreği olarak planlanıyor.

Bunu Paylaşın