Nijerya’nın ilk yerli yüzer LNG projesinde ilerleme

MDN MEDIA

UTM Offshore ve Nigerian National Petroleum Corporation (NNPC), Delta Eyaleti ile Nijerya’nın ilk yerli Yüzer LNG Tesisi Projesi için ortaklar sözleşmesi imzaladı

Anlaşma kapsamında, Delta Eyalet’i hisselerin yüzde 8’inin sahibi olurken, NNPC yüzde 20’sini, UTM Offshore ise, yüzde 72’sine sahip olacak.

İmza töreninde konuşan Delta Valisi Sheriff Oborevwori, projenin ulusal ekonomiye olan stratejik öneminin farkında oldukları için eyaletin yüzde 8 hisseyi aldığını söylerken, Nijerya’nın doğalgaz rezervlerinin yüzde 40’ının Delta’da bulunması nedeniyle, iyi bir yatırım yaptıklarını belirtti. İnşaatın, önümüzdeki yıl başlamasını umduklarını da ekledi.

UTM Grup Genel Müdürü Julius Rone, imza töreninin Nijerya’nın ilk yerli yüzer sıvılaştırılmış doğalgaz tesisinin (FLNG) hayata geçmesi için önemli bir adım olduğunu ifade etti. Rone, Africa Export-Import Bank (Afreximbank)’tan 5 milyar dolar destek alan, yıllık 1.5 milyon ton kapasiteli projenin, son yatırım kararlarının 2024’ün ilk yarısında verilmesinin beklendiğini söyledi.

OFFSHORE ENERGY

ETİKETLER: , , , ,
Bunu Paylaşın