OSG, Alaskan Frontier tanker gemisini satın aldı

MDN MEDIA

Overseas Shipholding Group Inc. (OSG), BP Oil Shipping Company USA ile Alaskan Frontier tanker gemisini satın almak için bir anlaşmaya vardığını açıkladı

2004’te General Dynamics NASSCO tarafından inşa edilmiş ve The Jones Act’e uyumlu gemi, 2019’dan beri Labuan, Malezya’da servis dışı bekletiliyordu. OSG, 1.3 milyon barel kapasiteli tankeri tekrar hizmete sokmayı ve 2024’ün dördüncü çeyreğinde ticari servise başlayabilmesi için ciddi bir yatırım yapmayı planlıyor.

Bütün Alaskan sınıfı ham petrol gemileri OSG’de

OSG Başkanı ve CEO’su Sam Norton, Alaskan Frontier’in satın alımıyla bütün Alaskan sınıfı ham petrol tankerlerinin OSG’ye geçtiğini ve bunun ham petrol üretimlerini planladıkları gibi Alaska’da geliştirmelerine yardım edeceğini söyledi. Norton, Alaskan Frontier’in tersanede bakımdan geçtikten sonra, artan ulaştırma kapasitesini yüksek performansla karşılayacağından emin olduklarını da ekledi.

OSG’den projeye 50 milyon dolar

Geminin tekrar hizmete girme süresi, motorun yenilenmesi, balast su arıtma sistemi eklenmesi ve diğer gerekli işlemlerin yapılmasıyla bir yılı bulacak. MAN Enerji Çözümleri SE tarafından gerçekleştirilecek bu kapsamlı modernizasyon projesi, sadece geminin performansını ve yakıt verimliliğini artırmakla kalmayacak, ileride metanol yakıt kullanımına da hazır hâle getirecek. Yeni eklemelerle, Alaskan Frontier’in şu anki yakıt tüketimine kıyasla yüzde 15-20 yakıt tasarrufu yapması ve karbon emisyonunda ciddi bir azalmaya gitmesi bekleniyor. OSG, geminin satın alınması da dahil projeye yaklaşık 50 milyon dolar harcayacak.

gCaptain

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın