Oruç Reis sismik okumalara başladı

MDN İstanbul

Koronavirüs önlemleri nedeniyle bu yıl dijital formatta düzenlenen 26’ncı ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı (ICCI Digital) açış konuşmasında söz alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye enerji sektöründe yaşanan gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Fatih Dönmez konuşmasında, yerli kaynak olarak denizlerimizin enerji politikasında daha fazla yer alacağını dile getirdi.

Dönmez, “Son 9 aydır gündemimizde olan Covid-19 özelinde konuşursak, ülkemizin ve enerji politikalarımızın kısa dönemli öncelikleri değişmekte ancak uzun dönemli önceliklerimiz sabit kalmaktadır. Arz güvenliği, yerlileştirme ve öngörülebilir piyasalar üzerine kurduğumuz uzun dönemli hedeflerimiz çerçevesinde politikalarımızı konjonktüre göre revize ediyoruz,” şeklinde konuştu. Türkiye’nin denizlerde petrol ve gaz arama faaliyetleri hakkında konuşan Dönmez, “Diğer gelişmiş ülkeler gibi denizlerimizdeki ekonomik değeri vatandaşlarımızın refahına sunmaya çalışıyoruz. Sadece üretim-tüketim dengesinden bakarsak geniş perspektifteki pek çok konuyu atlayabiliriz. Her şeyden önce bu bir kaynak ve bu kaynağı değere dönüştürecek teknoloji meselesi. Daha önceki konuşmalarımda da belirttim, kaynak bizimse teknoloji de bizim olmalı,’’ dedi.

Pandeminin olumsuz etkilerine karşı denizlerdeki arama faaliyetlerinin planlandığı gibi devam ettiğini belirten Dönmez, Mersin’den yola çıkan Kanuni Sondaj Gemisi’nin Karadeniz’de Fatih gemisine katılarak birlikte sondaj faaliyetlerine başlayacağını söyledi. Oruç Reis Araştırma Gemisi’nin de faaliyet göstereceği noktaya vardığını ifade eden Bakan Dönmez, Oruç Reis’in 10 km uzunluğundaki sismik kabloları deniz tabanına sererek ilk sismik okumalara başladığını kaydetti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın