OMNI’den eğitim semineri

MDN İstanbul

Deniz sigortaları brokerlık şirketi OMNI’nin 17 Ocak’ta düzenlediği eğitim seminerine konuşmacı olarak OMNI Genel Müdürü Korkut Omur ve İstanbul Ü. Hukuk Fak. Deniz Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Fehmi Ülgener katıldı.
Korkut Omur, P&I  kulüpleri hakkında genel değerlendirmelerde bulundu ve genç filoya sahip filo ile yaşlı bir filoya sahip kulüplere verilecek primlerin aynı olamayacağını vurguladı. Kulüp rezervlerinin daha iyi olduğunu bu nedenle ek primlere çok sık rastlanmadığını da vurgulayan Omur, kulüplerin yüksek hasarın 7 milyon dolara kadar olan kısmını karşıladığını sözlerine ekledi.
Şubat ya da mart ayı gibi yeni Ticaret Kanunu’nun devreye gireceğini belirten Prof Dr. Ülgener ise, tasarıda yer alan deniz hukuku ile ilgili önemli değişiklikleri anlattı. Ülgener, Deniz Ticaret Odası’nın da üzerinde yoğun olarak çalıştığı, “cebri icra” konusundaki düzenlemeyle, özellikle “sicilden terkin” maddesinde yapılan değişikliklerin Türk bayrağının korunması konusunda iyi bir kazanım olduğunu söyledi. OMNI’nin eğitim seminerleri önümüzdeki aylarda da devam edecek.

Bunu Paylaşın