Okyanustan gelen Barbie

MDN İstanbul

Barbie, yüzde 90 okyanus kaynaklı geri dönüştürülmüş plastiklerden (OBP) üretilen ilk bebek koleksiyonu ‘Barbie Loves the Ocean/Barbie Okyanusu Seviyor’ ile 2030 yılına kadar ürünlerinde ve ambalajlarında yüzde 100 geri dönüştürülmüş, geri dönüştürülebilir veya biyolojik temelli plastik malzemeler kullanmayı planladığı sürdürülebilirlik hedeflerine doğru ilerliyor.

Mattel Başkanı ve Uygulayıcı Genel Müdürü (COO) Richard Dickson, Barbie’nin sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında, “Barbie’nin bu yeni serisi; Mattel’in gittikçe genişleyen, müşteriyi merkezine koyan ve çevrecilik bilinci aşılama amacına dayanan marka portföyünün yeni üyesi. Mattel olarak bir sonraki nesli güçlendirerek, çocukların dünyayı keşfetmesini ve potansiyelini tam olarak kullanmasını sağlamak için çalışıyoruz. Bu büyük sorumluluğun farkındayız ve çocuklara daha temiz bir dünya bırakmak için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz,” dedi.

Her küçük şeyin değer kattığına inanan Mattel; Barbie ile attığı bu adımla geleceğe hazırlanırken, kendi rolünü daha da güçlendirmek için kararlı bir şekilde ilerliyor. Tüm dünya çocuklarına daha iyi bir dünya yaratmak için çeşitlilik, kapsayıcılık ve fırsat eşitliği konularına odaklanan Barbie, şimdi de sürdürülebilirliği merkezine alarak kendi küresel platformunu kullanıma sunuyor.

Barbie, 2021 yılının sonuna kadar ambalajlamada kullanılan kâğıt ve ahşap lif malzemelerde yüzde 95 oranında geri dönüştürülmüş veya Orman Yönetim Konseyi (FSC) tarafından tescillenmiş içerikler kullanmayı amaçlıyor.

Barbie, severek takip edilen Youtube vlogger serisine “Barbie Hepimizle Gezegeni Korumak İçin Yöntemler Paylaşıyor” başlıklı yeni bir vlog yayınlayarak çocuklara gezegenimizle ilgilenmenin önemi ve gündelik olarak edinebilecekleri alışkanlıkları öğretmeye yardımcı oluyor. Barbie hayranlarının birbirleriyle konuşabilmelerine olanak sağlayan çevrim içi platform Barbie vlogger, Barbie’yi bir rol model olarak vurgularken öğretici anlarla Kendin Yap videoları ile eğlenceli trendlere ayak uyduruyor.

The Future of Pink is Green/ Pembenin Geleceği Yeşil
Barbie’nin BBH LA işbirliğiyle gerçekleştirdiği “The Future of Pink is Green/Pembenin Geleceği Yeşil” kampanyası kapsamında markanın pembe rengiyle olan ikonik ilişkisi, gezegenimizi korumanın temsil ettiği yeşil renkle yan yana kullanılacak ve daha yeşil bir gelecekle çocukları sürdürülebilirliğin önemine dair bilinçlendirmek için bir sonraki adımını duyuracak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın