OKEA, yüzde 50 hisseyle anlaşma imzaladı

MDN İstanbul

Norveçli petrol ve gaz şirketi OKEA, Kuzey Denizi’ndeki Brasse lisans sahasına girebilmek için DNO Norge ile bir satış ve satın alma anlaşması (SPA) imzaladı.

Norveçli firma, ortaklığın amacının OKEA tarafından işletilen Brage sahasından 13 kilometre uzaklıkta bulunan Brasse’deki geri kazanılabilir hacimler için bir geliştirme konseptinin bulunup bulunamayacağını değerlendirmek adına hızlı, düşük maliyetli bir inceleme üstlenmek olduğunu söyledi.

İlginizi çekebilir: Norveç gemisi Altınova’da suya indi

Anlaşmaya göre OKEA, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 50 işletme hissesi ile Brasse lisans sahasına giriyor. İşlemin ardından, iki ortağın her biri lisansta yüzde 50 işletme hissesine sahip olacak.

OKEA’nın Brage alanındaki ortakları, Lime Petroleum (yüzde 33,84), DNO Norge (yüzde 14,26), Vår Energi (yüzde 12,26) ve M Vest Energy (yüzde 4,44).

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın