OEG Offshore’dan devasa sualtı yatırımı

MDN MEDIA

OEG Offshore, karbon ayak izini yüzde 40 oranında azalttığı iddia edilen bir elektrikli sualtı kazı çözümünün geliştiricisi SEAJET Systems’e devasa bir yatırım yaptı.

Şirket, SEAJET’in taahhüt ettiği temiz teknolojinin sektör geçişinde yeni bir gelişme olduğunu ve net sıfır hedefleri için önemli bir kilometre taşı olduğunu belirtti.

SEAJET’in kontrollü akış kazısı (E-CFE) çözümünün, açık deniz enerji sektörü için dünyanın tek özel tamamen elektrikli çözümü olduğu söyleniyor. Şirket ayrıca yakın zamanda E-CFE teknolojisinin ilk ikiz elektrikle çalışan versiyonunun da patentini aldı.  

Yapılan açıklamaya göre, E-CFE, bir sualtı projesinin inşaat öncesinden uygulamaya, operasyonlara ve bakımdan nihai hizmetten çıkarmaya kadar yaşam döngüsünün her aşamasında kullanılabiliyor.

Ayrıca CO2 emisyonlarını ve yakıt maliyetlerini yüzde 40’a kadar azalttığı ve deniz ortamına yüksek basınçlı yağ sızıntısı riskini ortadan kaldırdığı söyleniyor. Ekipmanlar şu anda İngiltere’nin kuzeydoğusunda üretiliyor ve bu yılın sonlarında kullanıma hazır olması planlanıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın