Ocean Infinity, Avustralya’da robotik gemi operasyon merkezi açacak

MDN İstanbul

Deniz robotları firması Ocean Infinity, Avustralya’nın ada eyaleti Tazmanya’da yeni bir tesis açmayı planladığını duyurdu.

Tazmanya Hükûmeti tarafından desteklenen Avustralya Operasyon Merkezi, Ocean Infinity tarafından büyük ölçekli hidrografi çalışmalarında uzmanlaşan 36 metrelik Armada gemilerinden oluşan filosunun ilkini işletmek için kullanılacak.

Ocean Infinity’nin Avustralya ve Yeni Zelanda’daki Genel Müdürü David Field, “Tazmanya’daki bu yeni operasyon merkezi, hükûmet için hidrografi hizmetleri sunmak üzere bize daha yerleşik bir altyapı sağlayacak ve elbette bu yüksek büyüme bölgesinde daha fazla iş üstlenmek için kapasite sağlayacak”

“Ocean Infinity, robotik kullanımının Avustralya sularında daha sürdürülebilir operasyonlar sağlayabileceğini zaten göstermiştir. Hükûmet için yakın zamanda gerçekleştirilen bir veri projesinde robotik gemilerimiz toplam verinin %58’ini toplarken toplam yakıt karbon emisyonunun sadece %4’üne katkıda bulundu” ifadelerini kullandı.

Avustralya Operasyon Merkezi, hali hazırda İngiltere ve İsveç’te faaliyet gösteren ve Singapur ile henüz açıklanmayan bir başka Asya lokasyonu için planlanan merkezlerle birlikte, robotik şirketinin dünya çapında yaygınlaşmasının son adımıdır.

Smart Maritime Network

Bunu Paylaşın