NYK 2024’te uzun dönem biyoyakıt denemelerine başlayacak

MDN MEDIA

Japon merkezli NYK, 2024 yılı itibarıyla ağır yakıtla çalışan gemilerinde uzun dönem biyoyakıt kullanma denemelerine başlayacak

Son birkaç yıldır biyoyakıt denemeleri yapan NYK, 2019’dan bu yana 10 gemisinde kısa dönem biyoyakıt kullanımını denedi.

Şirketten yapılan açıklamada, NYK’in biyoyakıtların kısa dönem kullanımlarının güvenliğini teyit ettiği ancak biyoyakıt kullanımının geminin ana motoru, jeneratörü ve yakıt tedarik sistemi gibi ekipmanları üzerindeki etkisini bilmedikleri gibi belli bir saklama süresinden sonra biyoyakıtların kalitesini de teyit etmedikleri söylendi. Firma, biyoyakıtların daha çok gemide kullanılması durumuda, tedarikinin de sabit olacağından emin olması gerektiğini ekledi.

NYK’in, biyoyakıtların uzun süre kullanıldığında güvenli ve sabit tedarikini kapsamlı bir şekilde teyit edeceğini söylediği denemeler, biyoyakıt gelişimini destekleyerek grubun, 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını 2021’e kıyasla yüzde 45 azaltma hedefine ulaşmasına yardım edecek.

Bu deneme boyunca NYK, biyoyakıtı üç ay boyunca aralıksız kullanacak. Daha sonra, kullanım süresini kademeli şekilde uzatacak.

OFFSHORE ENERGY

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın