Norveç’ten yeşil yatırım

MDN İstanbul

Norveç Hükümeti, 2023 yılına kadar açacağı bütün feribot ihalelerinde düşük emisyonlu çözümler talep etmeyi kararlaştırdı. Yüksek hızlı tekneler için ise bu zorunluluk 2025 yılına kadar devam edecek.

Norveçli haber sitesi E24’te yayımlanan habere göre Hükümet, iklim planının bir parçası olarak açacağı bütün gemi ihalelerinde sıfır veya düşük emisyonlu çözümleri şart olarak koşacak.

Siteye konuşan Ülkenin İklim ve Çevre Bakanı Sveinung Rotevatn, kısıtlamalar nedeniyle yeni feribotlara ve yüksek hızlı teknelere ihtiyaç duyduklarını ve bu sayede de yeni siparişlere ihtiyaç duyan gemi inşa sektörüne iş sağlamış olacaklarını açıkladı.

Hükümet, emisyonsuz sürat teknelerinin geliştirilmesini, teşvik etmek adına şu ana kadar birkaç ilçe belediyesine toplamda 10 milyon dolarlık fon sağladı. Bu fon Norveç Çevre Ajansı aracılığıyla sağlanıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın