Norveç’ten ‘ibret verici’ davranış

MDN İstanbul

Norveç’te Oslo Belediyesi’nin desteklediği bir faaliyete Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi.

Norveç’in Oslo şehrinde düzenlenen bir etkinlikte gösterilen tabloda PKK/PYD/YPG terör örgütünün propagandasının yapılması sebebiyle gösterilen tepki ile ilgili olarak Bakanlık’tan yapılan açıklamada, “Oslo Belediyesi’nin desteklediği bir faaliyet kapsamında, PKK/PYD/YPG terör örgütünün propagandasına hizmet eden sözde kadın haklarıyla ilgili bir tablonun kamuya açık alana asılmasına müsaade edilmiştir,” bilgisine yer verildi.
Açıklamada, yapılan diplomatik girişimlere rağmen Oslo Belediyesi’nin ısrarla sürdürdüğü tutumu için “ibret verici” ifadesi kullanıldı.

PKK’nın 40 binden fazla insanın ölümünden sorumlu bir terör örgütü olduğunun anımsatıldığı açıklamada, “PKK’nın yaşattığı acılardan en fazla etkilenenler arasında kadınlar bulunmaktadır. PKK/YPG’nin çocuk kaçırmak dâhil işlediği suçlarla bir terör ve suç örgütü olduğu insan hakları raporlarına da yansımıştır. Evlatları terör örgütünce kaçırılıp zorla alıkonulan Diyarbakır Annelerinin feryatları buna örnektir. PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD/YPG de kadın istismarının baş aktörlerindendir, ifadesine yer verildi.

Terör propagandasına son verilmesi çağrısı yapılan açıklamada ayrıca, “Terörizme müsamaha gösterenlere, bu illetin bir gün kendilerini de vurabileceğini hatırlatırız,” ifadesi de yer aldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın