Norveç’e altıncı gemi teslim edildi

MDN İstanbul

Tersan Tersanesi NB1100’ü uzun vadeli iş ortağı Ervik Havfiske’ye teslim etti. Tersan Tersanesi’nde düzenlenen isim verme töreniyle gemiye Argos Helena adı verildi.

60,5 metre toplam uzunluğa ve 13 metre genişliğe sahip olan gemi, Yanmar ana makine ile donatıldı ve 30 kişiye kadar konforlu konaklama olanağı sunuyor. Ervik Havfiske için inşa edilen 6’ncı gemi olan Argos Helena dışında, geçen yıl teslim edilen Froyanes Junior ve Vestkapp’ın da aralarında bulunduğu ilk 5 gemi, Ervik Havfiske için halihazırda balıkçılık operasyonlarına devam ediyor.

Marinteknikk tarafından tasarlanan, 60 metre uzunluğunda Longliner Fabrikası Balıkçı Gemisi Argos Helena, Atlantik’te balıkçılık operasyonları yürütecek. Olta balıkçılığı kabiliyetlerinin yanı sıra Argos Helena, zorlu hava koşullarında balık avlanma işlemine devam edebileceği bir “moonpool” sistemi ve gelişmiş balık işleme tesisi ile donatıldı.

25 Eylül’de Tersan Tersanesi’nde gerçekleştirilen isim verme törenine Tersane temsilcilerinin yanı sıra 70’e yakın Norveçli konuk katıldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın