Norveç, Asya’daki söküm tesislerine karşı harekete geçti

MDN İstanbul

Denizcilik sektörünün son dönemde karşılaştığı en ciddi sorunların başında gelen ömrünü tamamlayan gemiler konusunda Norveçli denizciler harekete geçti.
Dünya çapında 19 çevre ve insan hakları örgütünün birleşmesinden oluşan Sivil Toplum Örgütü (STK) konumundaki Gemi Söküm Platformu’na göre, Norveç’in tehlikeli ve kirlenmeye neden olan gemi söküm işlemine karşı duruşu sayesinde gemi geri dönüşümünün daha güvenli ve çevreci yapılmasına yönelik talep artıyor. Norveç’in kararını memnuniyetle karşılayan Platform, diğer gemi sahiplerine ve onların derneklerine gemi sökümüne karşı benzer bir tutum benimsemeleri için çağrıda bulunuyor.
Gemi Söküm Platformu konuya ilişkin yayınladığı bildiride “Sektör olarak gemilerin sağlığımızı ve çevreyi riske atacak şekilde sökülmesini savunmaya devam edemeyiz. Bu yüzden, dünyanın ilk gemi sahipleri derneği sıfatımızla biz, gemilerin sahile çekilmesine son verilmeli diyoruz,” açıklamasında bulundu.
“On yılı aşkın bir zamandır sürdürülebilir gemi geri dönüşümü için kampanya yürütmüşken, şu anda önemli bir dönüm noktasındayız. Denizcilik sektörünün önde gelen aktörlerinden biri bizimle aynı duruşu sergiliyor; şunda hemfikiriz ki bir gemi sahibi gemisinin sulara indirildiği ilk günden hurdaya çıkarılacağı güne kadar sorumluluk almalıdır ve çalışma ömürlerinin sonuna gelmiş büyük okyanus gemileri gelgitlerin olduğu kıyılara oturtulmamalıdır.”
Gemi Söküm Platformu Direktörü Patrizia Heidegger sözlerine şöyle devam ediyor: “İnsanları ve çevreyi kazançlarının önüne koyan gemi sahiplerinin sayısı ve endüstriyel platformlarda usulüne uygun geri dönüşüm yapılmasına yönelik talepler istikralı bir artış gösteriyor” dedi.
Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün 2009’da kabul ettiği Hong Kong Konvensiyonuna ise bugüne kadar yalnızca Norveç, Fransa ve Kongo’dan kısıtlı bir destek geldi. Hong Kong Konvensiyonuna daha ayrıntılı bir yorum getiren yeni Avrupa Birliği mevzuatı, hurda gemilerin karaya çekilmesi yöntemini güvenlik ve çevreye duyarlılık hususunda yetersiz buluyor. Onay bekleyen gemi geri dönüşüm tesislerinin bağımsız üçüncü taraflarca denetlenmesini tavsiye ederek mevcut Konvensiyon’a değer katan yeni Avrupa Birliği mevzuatının 2017’de yürürlüğe girmesi bekleniyor.
Platform, Hong Kong Konvansiyonu’nun geliştirilmesine en fazla öncülük eden ülkelerden biri olan Norveç’teki gemi sahiplerinin, IMO mevzuatını AB şartlarıyla aynı doğrultuda yorumlamalarından memnun. AB yakında yayımlayacağı bir listede çevre ve iş sağlığı ile güvenlik hususlarında dünya çapında temel standartları karşılayan gemi geri dönüşüm tesislerini duyuracak. Güney Asya’daki gemi söküm alanları ise bu gereksinimlerden hiçbirini karşılamıyor.
Patrizia Heidegger: “Gemi sahiplerine, yayımlandığı zaman bu listeyi mutlaka kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Bu sürede, gemi sahipleri Norveç Derneği’nin tavsiyelerini takip edebilir ve hurda gemilerini Güney Asya’daki her açıdan yetersiz gemi söküm tersanelerine satmaktan uzak durabilir.
AB Armatörler Birliği’nin, üyelerine Norveç’in duruşunu benimsemeleri için tavsiyede bulunması yerinde olur. Ne yazık ki Yunan ve Alman şirketler, çevre duyarlılığı ve çalışma güvenliği açısından asgari standartların bile karşılanmadığı Güney Asya’daki tersanelere gemilerini satan armatörler arasında hala listenin birinci sırasında. Güney Asya hükümetleri ise endüstrilerine destek olmak için çevreyi ve çalışanları koruyan hiçbir altyapının olmadığı gemi söküm tersanelerini terk edip, sahilden uzakta gemilerin geri dönüşümünü sağlamalıdır” dedi.

Bunu Paylaşın