New York Belediye Başkanı Mamdani’ye saldırı

MDN MEDIA
  • |

ABD’nin New York kentinde Belediye Başkanı Zohran Mamdani’nin konutu önünde düzenlenen protesto sırasında patlayıcı bir cihaz bulunduğu bildirildi. Olayla ilgili iki kişi gözaltına alınırken, patlayıcıyı fırlattığı belirtilen kişinin Türkiye’den gittiği öğrenildi.

New York Polisi, hafta sonu Mamdani’nin resmi konutu olan Gracie Mansion önünde gerçekleştirilen protestolar sırasında ateşlenerek atılan bir cihazın, ciddi yaralanmalara veya ölüme yol açabilecek nitelikte bir patlayıcı olduğunu açıkladı.

New York Polis Komiseri Jessica Tisch’in verdiği bilgilere göre, somun, cıvata ve vidalarla doldurulmuş, siyah bantla sarılı ve fitilli kavanoz şeklindeki bir düzenek Cumartesi günü karşıt bir protestocu tarafından fırlatıldı. Ancak cihaz patlamadan önce kendiliğinden söndü. Olayla bağlantılı olarak iki kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Polis, protestolar sırasında iki ayrı cihazın atıldığını, ikinci düzenek üzerinde incelemelerin sürdüğünü duyurdu. Aşırı sağcı aktivist Jake Lang’ın, Cumartesi günü Mamdani’nin eşiyle birlikte yaşadığı Gracie Mansion önünde New York’ta sözde İslami “işgale” ve Müslümanların kamusal alanlarda namaz kılmasına karşı protesto düzenlediği aktarıldı. Polis Komiseri Tisch, basın toplantısında Mamdani ve eşinin olay sırasında evde olmadığının değerlendirildiğini söyledi.

Belediye Başkanı Mamdani ise Pazar günü yaptığı açıklamada Lang’ın düzenlediği protestoyu eleştirdi ancak protesto sırasında yaşanan şiddetin daha da endişe verici olduğunu belirtti. Mamdani açıklamasında, “Protestolarda şiddet asla kabul edilemez. Patlayıcı bir cihaz kullanarak başkalarına zarar verme girişimi sadece suç değil, aynı zamanda kınanması gereken bir eylemdir ve değerlerimizin tam tersidir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan protestolara katılan 18 yaşındaki Emir Balat adlı kişinin patlayıcıyı ateşleyerek fırlattığı tespit edildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Bunu Paylaşın