New Orleans Limanı’na federal fon

MDN MEDIA

New Orleans Limanı (Port NOLA), Mississippi Nehri’nde inşa edeceği yeni konteyner terminali için 73.77 milyon dolarlık federal fon aldı

ABD Ulaştırma Bakanlığı’nın MEGA Grant Programı kapsamında verilecek olan destek, 1.8 milyar dolarlık Louisiana Uluslararası Terminali (LIT) Projesi’nin ilk fazı için kullanılacak. Terminalin ilk yılında, 180,000 ile 280,000 konteyner kabul etmesi bekleniyor.

Vali John Bel Edwards, Louisiana Uluslararası Terminali’nin Louisiana tarihindeki en büyük ekonomik gelişim projelerinden biri olacağını ve Mississippi Nehri’nin ekonomik gücünü kullanacak olan yatırımın, eyalet genelindeki ve dışındaki halk ve işletmeler için yeni fırsatlar yaratacağını söyledi. Edwards bunun, Senatör Bill Cassidy ve ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Troy Carter’ın desteklediği Bipartisan Infrastructure Law’un bir sonucu ve eyalet olarak beraber çalıştıklarında neler başarabileceklerinin kanıtı olduğunu da ekledi.

Son teknolojiyle donatılacak olan konteyner terminali, New Orleans Limanı’na yanaşabilecek gemilerin boyutunu sınırlayan air-draft kısıtlamalarını ortadan kaldıracak. Her boyuttan geminin gelebileceği terminal, Louisiana’nın ihracat ve ithalat kapasitesini ciddi ölçüde artıracak.

gCaptain

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın