Nebati: BDDK kararı geçici, verdiği mesaj önemli

MDN İstanbul

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun son kararı sonrasında şirketlerin kur korumalı mevduata yönelebilecekleri ya da ellerindeki dövizle ithalata ağırlık verip dış ticaret açığını artıracakları eleştirilerini yanıtladı. Bloomberg’in sorularını yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı “Önemli olan bu kararların verdiği mesajlar. Biz diyoruz ki paralarını alıp gidip bu parayla döviz alma ve aldığımız kararların hepsi geçici” dedi.

‘Piyasada ne oluyor, ne bitiyor, her şeyin farkındayız’
BDDK’nin son kararı sonrasında şirketlerin Kur Korumalı Mevduata yönelebilecekleri, ya da ellerindeki dövizle ithalata ağırlık verip dış ticaret açığını artıracakları gibi eleştiriler konusunda da soruları yanıtlayan Ekonomi Bakanı, “Etkisini gördük. Burada firma sayısından ve belirlenen rakamdan ziyade etkisi ve verdiği mesaj önemli. Biz, piyasada ne oluyor, ne bitiyor, her şeyin farkındayız ve diyoruz ki paraları alıp gidip bu parayla döviz alma” diye konuştu.

‘Alınan kararlar geçici’
Nebati, uygulamanın süresiyle ilgili hedefleri konusunda da “Aldığımız bütün kararlar daimi kararlar değil. Hepsi geçici. Dövizle işiniz yok, TL ile iş yapın diyoruz” dedi.

Nebati, enflasyona endeksli tahvil konusunda şu an için yeni bir adım planlamadıklarını da ifade etti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın