Ne yazsak oluyor

MDN İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile tele konferans gerçekleştirdi.

Konferans sonrası BM’ye seslenen Erdoğan, “Bölge ülkelerinin haklarının göz önünde bulundurulduğu, Kıbrıs Türklerinin de yer aldığı bölgesel konferans düzenlenmesini teklif ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

(E) Dz. Kurmay Albay Av. Ayhan Yıldızel MarineDeal News’ün eylül sayısında yayımlanan ‘Uluslararası deniz anlaşmazlıkları ve Doğu Akdeniz’ başlıklı makalesinde ‘’ Türkiye en kısa sürede sadece bölge ülkelerine değil BM, ABD, AB ve diğer ilgili uluslararası kuruluşlara çağrı yaparak, bölge ülkeleri arasında “Doğu Akdeniz Deniz Yetki Alanları Sınırlandırılması Konferansı” toplanması için çağrı yapmalı ve kıyıdaş devletler dışındaki tüm tarafların bu konuda ilgili ülkelere baskı yapmasını sağlamaya çalışmalıdır,’’ ifadeleri ile konuya dikkat çekmişti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın