Navantia, Suudi Arabistan’a üçüncü savaş gemisini gönderdi

MDN İstanbul

İspanyol gemi üreticisi Navantia, beş yeni Avante 2200 savaş gemisinin üçüncüsü olan Hail’i Suudi Kraliyet Deniz Kuvvetleri (RSNF)’ne gönderdi.

Navantia, gemiyi çeliğin kesilmesinden üç yıl sonra teslim etti. Böylece hem zorlu kalite gereklilikleri tamamlanırken son teslim tarihiyle ilgili bir sorun da yaşanmadı. Segmentindeki en rekabetçi ve yetenekli gemilerden biri olan Hail, Cadiz Körfezi sularında gerçekleştirilen denemelerde de bunu tekrar kanıtladı.

Navantia Başkanı Ricardo Domínguez, programdaki tüm katılımcılara çalışmaları için teşekkür etti. Ayrıca, bunun muhteşem ve tarihi bir an olduğunu ve sınıfındaki tüm gemiler gibi İspanya Krallığı’nın 2030 vizyonuna uyacak en güçlü ve teknolojik açıdan en gelişmiş korvetlerden biri olarak tasarlanıp inşa edildiğini vurguladı.

Korvet Hail 104 metre uzunluğa, 14 genişliğe sahip ve toplam 102 kişi taşıma kapasitesine sahip. Beş korvetin inşasına ilişkin sözleşme Kasım 2018’de yürürlüğe girdi ve ilk ünite Temmuz 2020’de denize indirildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlaya

Bunu Paylaşın