NATO SNMCMG-2’nin komutasını Türk Deniz Kuvvetleri devraldı

MDN İstanbul

NATO’nun Akdeniz ve Karadeniz’deki mayın harbine yönelik deniz harekât ve eğitim faaliyetlerinden sorumlu NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Deniz Görev Grubu-2 (SNMCMG-2)’nin komutası, 20 Şubat-16 Nisan 2021 tarihleri arasında Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yürütülecek.

Dz. Alb. Yusuf Karagülle’nin SNMCMG-2 Komutanlığını yapacağı görevde TCG SOKULLU MEHMET PAŞA gemisi ise SNMCMG-2 karargâhının komuta gemisi görevini icra edecek.

İlginizi çekebilir:    Deniz Kuvvetleri NATO eğitiminde

Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlioğlu’nun katılımıyla İstanbul Tuzla’da icra edilen törene TCG SOKULLU MEHMET PAŞA gemisi, TCG AYVALIK gemisi ve İspanya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı gemisi ESPS TAJO iştirak etti.

Komutası Türk Deniz Kuvvetleri tarafından yürütülecek SNMCMG-2’de; Bulgaristan, İspanya, İtalya, Romanya ve Yunanistan Deniz Kuvvetleri’nden mayın avlama gemileri de görev yapacak. Görev kapsamında Karadeniz ve Akdeniz’de NATO üyesi ülkelerin ev sahipliğinde icra edilecek mayın harbi tatbikatlarına iştirak edilecek ve kıyıdaş ülkeler ile ikili deniz eğitimleri icra edilecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın