NATO: Türk İHA’ları iyi bir örnek

MDN İstanbul

NATO’nun Yükselen Güvenlik Sınamalarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı David Van Weel, Türkiye’nin insansız hava araçlarının Ukrayna-Rusya savaşında önemli rol oynadığını söyledi. Türk

Ukrayna-Rusya savaşında kullanılan bomba, uçak ve tank gibi araçların “geleneksel savaş” kategorisine girdiğini ifade eden Weel, savaşın modern teknoloji ile de yürütüldüğünü belirtti.

Weel, Türkiye’nin insansız hava araçlarının Ukrayna-Rusya savaşında büyük rol oynadığına dikkat çekerek, “(Ukrayna’daki Türk İHA’ları) Modern savaşlarda yapılabilecek yeniliğin gerçekten iyi örneği olduklarını düşünüyorum.” dedi.

İlginizi çekebilir: 

Millî İHA Aksungur’un gözleri Ege’nin üzerinde

“İnsansız hava araçlarının son teknoloji savaş uçağı ile karşılaştırırsanız büyük bir tutarsızlık ortaya çıkacaktır.” diye konuşan Weel, İHA’nın çok daha ucuz olduğunu ancak savaşın yerine bağlı olarak büyük bir somut örnek sağladığını kaydetti.

Ülkelerin teknolojileri nasıl kullandığının yakından takip edildiğini aktaran Weel, teknolojinin sorumlu bir şekilde kullanılmasının çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

AA

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın