NATO Genel Sekreteri Türkiye’ye geliyor

MDN MEDIA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın bitiminde düzenlediği basın toplantısında yarın Türkiye’ye geleceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini ve Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle tüm müttefiklerin Türkiye için en derin taziyelerini ve desteklerini ileteceğini ifade eden Stoltenberg, “NATO müttefikleri, ortakları ve NATO, desteklerini artırmıştır.” dedi.

Stoltenberg, müttefiklerin yardımlarına ek olarak, NATO’nun barınma tesisleri göndereceğini ve bunların birkaç gün içinde Türkiye’ye sevk edileceğini kaydetti. NATO Genel Sekreteri

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmek ve dayanışmamı, taziyelerimi ifade etmek üzere yarın Türkiye’de olacağım.” diyen Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nı dün saygı duruşuyla açtıklarını anımsatarak, “Türkiye’ye destekleri için müttefiklerimize teşekkür ediyorum. Bugün, Savunma Bakanları Toplantısı’nı da tüm müttefiklere daha fazla destek ve stratejik yardımları artırma çağrısı yaparak bitirdim.” diye konuştu.

AA

Bunu Paylaşın