M/V Bernard A teslim alındı

MDN İstanbul

Türk deniz taşımacılığının yüzde 57’sini oluşturan, sektörün önde gelen şirketlerinden Arkas, filosuna katılan M/V Bernard A isimli Türk bayraklı yeni gemisi ile toplam gemi sayısını 27’ye, toplam taşıma kapasitesini ise 32.227 TEU’ya çıkardı. M/V Bernard A, 24 Ekim Cumartesi günü Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın katıldığı törenle Almanya’nın Wolgast kentindeki Peene-Werft Tersanesi’nden teslim alındı.
Tören sırasında konuşma yapan Lucien Arkas, Arkas deniz ticaret filosu için M/V Bernard A’nın Peene-Werft Tersanesi’nden Bernard A ile birlikte 16. gemiyi teslim aldıklarını ve 2009 yılı için planladıkları gemi siparişlerinin tamamlandığını belirtti. Arkas, “10 yıl önce buraya geldim, burada kalite çok iyiydi. Hem geminin isçiliğinden çok memnundum, hem de bu tersanede kredi imkanı sağlanıp finansman konusunda işbirliği yaptılar.” dedi. Peene-Werft Tersanesi Müdürü Siegfried Crede, “Arkas Grubu ile Hegemann Grubu arasındaki bu başarılı işbirliğinden çok mutluyum. 10 yıldır devam eden ilişkimizde inşaasından finansına kadar 16 geminin yapımında birlikte çalıştık. Bugün burada Bernard A gemisinin isimlendirilme törenini yapıyor olmak bana gurur veriyor. Yakın gelecekte başarılı işbirliğimizin devam etmesini arzu ediyorum.” dedi.
Tören, geminin isim annesi Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Diane Arcas Aktaş’ın kurdeleyi kesip geminin bordasında şampanya kırmasının ardından marşlar eşliğinde bayrak değişimi yapılmasıyla devam etti.
Türk bayraklı M/V Bernard A gemisi ilk seferini Batı Afrika’ya yapacak. Arkas’ın filosundaki 27 Türk bayraklı geminin birçoğu Akdeniz ve Karadeniz’de düzenli hat taşımacılığı yapan şirketi EMES tarafından kullanılıyor.
İspanya, Mısır, İtalya, Rusya, Ukrayna, Cezayir gibi yurtdışında 12 ülkede ofisi bulunan Arkas’ın dünyanın önde gelen 9 armatörünün bazılarıyla ortaklık (MSC, Hapag Lloyd, Yang Ming Line) bazılarıyla temsilcilik (Hanjin Shipping, Grimaldi Lines, Tarros International, ACL, DAL ve Multiveda) ilişkisi var.

Bunu Paylaşın