Mustafa Kemal Atatürk – 2023 Tatbikatı Azerbaycan’da yapıldı

MDN MEDIA

Millî Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından Mustafa Kemal Atatürk-2023 Tatbikatı’nın Azerbaycan’da gerçekleştiğini açıkladı

Yapılan açıklamaya göre tatbikatın “Seçkin Gözlemci Günü”ne Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov, Tacikistan Savunma Bakanı Tümgeneral Xusainov Marat Rahimoviç ve Azerbaycan Genelkurmay Başkanı General Polkovnik Kerim Veliyev katıldı.

Bakanlar, tatbikatın senaryosuna ilişkin briefing aldıktan sonra tatbikatı izledi. Kullanılan silâhları inceleyen Bakanlar, yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Güler tatbikatla ilgili şunları söyledi:

Bugün Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte çok önemli bir tatbikatın icrasını seyrettik. Bu tatbikatın bu yılki önemini hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Bu tatbikatı bu yıl iki defa yapıyoruz: Birincisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutluyoruz. İkincisi de büyük liderimiz Haydar Aliyev’in doğumunun yüzüncü yılı olması nedeniyle bu tatbikatı bu yıl büyük bir gururla iki defa icra ediyoruz. Hepinizi izledik, hepinizle büyük gurur duyduk. Allah hepinizi korusun, sizlere başarılar diliyorum.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın