Müsilaj için ortak çalışma

MDN İstanbul

Fotoğraf: MMB Büyükada
Marmara Denizi’ndeki müsilaj problemine çözüm üretmek amacıyla Marmara Belediyeler Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ortaklığıyla “Marmara Denizi’nde Müsilaj Problemi ve Çözüm Önerileri” başlıklı çevrimiçi çalıştay düzenlendi.Programda Marmara Denizi’nin mevcut çevresel durumu ve bunun deniz ekosistemine etkileri, kentsel atıksu yükü ve projeksiyonlar, su ürünleri ve turizm başta olmak üzere çevre yönetiminin sektörel etkileri, tarımsal kirlilik ve gemilerden kaynaklı kirlilik konuları ele alındı.

İlginizi çekebilir:    ‘Marmara’da yaşadıklarımız geleceğin habercisi’

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) merkezi yönetim, yerel yönetimler, üniversiteler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşlarla birlikte bir ortak eylem planı geliştirme hedefi doğrultusunda çalışmalar yürütmekte. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının destekleri ve işbirliğiyle düzenlenecek “Marmara Denizi’nde Müsilaj Problemi ve Çözüm Önerileri” başlıklı çevrimiçi çalıştay bu hedefin önemli bir adımını oluşturuyor. Çalıştayda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Eyyüp Karahan ve MBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın açılış konuşmalarının ardından bir panel ve ardından eş zamanlı üç çalıştay düzenlendi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın