MÜREN Laboratuvarı açıldı

MDN İstanbul

TÜBİTAK Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM), Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki Araştırma Merkezi Komutanlığı (ARMEKOM) çatısı altında ”Müren Laboratuvarı” kurdu.

Laboratuvar’ın açılış töreninde TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Teknik Komutanı Tuğamiral Ramis Akın, Araştırma Merkezi Komutanı Müh. Albay Nilüfen Çotuk, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve BİLGEM personeli ve projenin paydaşları olan METEKSAN, YALTES, HAVELSAN, KBS ve STM temsilcileri yer aldı.

Müren Laboratuvar’ında Milli Üretim Entegre Denizaltı Savaş Yönetim Sistemi Preveze Sınıfı Uygulaması’na ait Karaya Konuşlu Test Sistemi’nin de yer aldığı ve tüm denizaltı sistemleri gemiye entegrasyonları öncesinde test edilecek.

Açılış töreninde katılımcılar için bir angajman senaryosu icra edildi.

TÜBİTAK ve ARMEKOM’un savaş yönetimi sitemlerine yönelik 20 yıllık tecrübelerini aktardıkları MÜREN Laboratuvarı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve BİLGEM arasındaki MÜREN Savaş Yönetim Sistemi (SYS) geliştirme programının ikinci adımı olarak MÜREN-PREVEZE Projesi kapsamında hayata geçirildi.

2017 yılında başlayan MÜREN-PREVEZE Projesi, 4 adet Preveze Sınıfı denizaltının tüm savaş yönetim sistemi yerli olarak geliştirilen MÜREN-SYS ile modernize edilmesini kapsıyor. Projenin ilk MÜREN-SYS ile donatılmış denizaltısının 2021 Haziran ayında Donanma’nın hizmetine sunulması planlanıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın