MSÜ Deniz Harp Okulu 249 yaşında

MDN İstanbul

MSÜ Deniz Harp Okulu’nun 249’uncu kuruluş yıl dönümü geleneksel kutlama töreni bugün Saat 09.30’da Tuzla’da gerçekleşti.

Tören, MSÜ Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Ramazan Özoğul tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu Komutanlık önünde tören mangası ile karşılandı.

Daha sonra 19 Mayıs Meydanı’ndaki Geçit Töreni’yle devam eden törende; Tuğamiral Özoğul’un konuşması, en kıdemli mezunun özgeçmişinin arzı ve konuşması, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bir yıllık faaliyet klibinin izlenmesi ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun konuşması yer aldı.

Ayrıca, MSÜ Deniz Harp Okulu korosu ve bandosu tarafından icra edilen marşlar eşliğinde
“Anılar” Yansı Gösterisi, (Cenk Sanatımız Marşı, Denizcilik Opereti, Karadeniz
Marşı, Yavuz Geliyor Yavuz Marşı, Deniz Harp Okulu Marşı) düzenlendi.

deniz harp okulu

Katılımcılar törenin ardından okulu gezerken, Emir Çakabey Sinema ve Konferans Salonu’nun fuayesinde ve Dekanlık binasında açılan sergileri de ziyaret etti.

deniz harp okulu

Son olarak LHD Anadolu’nun da yer aldığı alargadaki gemiler katılımcıların ziyaretine açıldı.

Emin Yaşacan ve Metin Kalkavan

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın