MSC Cruises, ABD merkezli gemi operasyonlarını durdurdu

MDN İstanbul

Covid-19 virüsüne bağlı olarak yaşanan olağanüstü koşullar sebebiyle MSC Cruises, ABD merkezli tüm yolculuklarını 30 Nisan’a kadar 45 gün süresince durdurma kararı aldığını açıkladı.

MSC Cruises yaptığı açıklamada, tüm hükümetler tarafından yerel nüfusu korumak ve virüsün daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla alınan halk sağlığı ve güvenlik önlemlerinin daha etkili olmasını ve onları daha fazla desteklemeyi amaçladıklarını belirtti.

Açıklamada, MSC Cruises İcra Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago’nun, “Aldığımız bu karar bizim için kolay alınan bir karar değildi ancak içinde bulunduğumuz mevcut koşullar altında, misafirlerimizin, mürettebatımızın ve tüm ekibimizin – aileleri de dahil olmak üzere – sağlık ve güvenliği önce geliyor. 300 yılı aşkın denizcilik geleneğine sahip bir aile şirketi olarak bunun doğru karar olduğuna inanıyoruz,” sözlerine yer verildi.

MSC Cruises ayrıca Akdeniz, Körfez ve Asya’da virüs ile ilgili olarak yüksek riskli kabul edilen tüm bölgelerde gemi operasyonlarını durdurmuştu. Güney Amerika ve Güney Afrika’da halen faaliyette olan gemiler ise mevcut güzergahlarını tamamlamalarının ardından faaliyetlerine ara verecek.

MSC Cruises, bu dönemde alınan kararlardan etkilenen “Sadece Kabin/Cruise Only” rezervasyonu olan misafirlerine, iptal edilen turları için ödenen ücretin tamamı kadar, 2021 yılı sonuna dek geçerli olmak üzere herhangi bir gemide kullanabilecekleri kredi tanımlayacak. Bunun yanı sıra tüm yolculara gemi içinde kullanılmak üzere gemi içi harcama kredisi de verilecek. Fırsatın bu tarihe kadar kullanılmaması durumunda Miami çıkışlı Karayipler turu satın alan misafirlere ücretlerinin tamamı iade edilecek.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın