MSC Splendida suya indi

MDN İstanbul

Barselona limanında düzenlenen törenle, Arkas Holding ortaklığıyla Türkiye’de 2005 yılından bu yana hizmet veren kruvaziyer şirketi MSC Cruises’un 10. gemisi MSC Splendida görkemli bir törenle denize indirildi.
Fantasia sınıfının ikinci gemisi olan Splendida, Avrupalı bir gemi firması tarafından üretilen en büyük kruvaziyer gemisi olma özelliğine sahip. 60 metre yükseklikte, 133 bin 500 ton ağırlığında, 333 metre uzunluğunda ve 3 bin 959 adet yolcu kapasitesinde olan MSC Splendida’nın merdivenleri Swarovski taşlarla süslü.
Toplamda 450 bin metre kare alana sahip gemide bin 603 kişilik tiyatro salonu, fitness ve dinlenme alanları, koşu parkuru, squash, sauna, Türk hamamı, solaryum, bin 700 metre karelik alanda yer alan Aurea SPA, biri kapalı olmak üzere 5 yüzme havuzu, 12 jakuzi havuzu, restoranlar, barlar bulunuyor.

Şampanyayı Sophia Loren kırdı
Ünlü tenor Jose Carreras’ın mini konser verdiği törende ünlü İtalyan aktris Sophia Loren kurdele kesip geminin bordasında şampanya şişesini parçaladı ve kutlamalar havai fişek gösterisiyle devam etti.
Törende düzenlenen basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan MSC Cruises Üst Yöneticisi (CEO) Pierfrancesco Vago, Türk yolcuların kruvaziyerleri tanımasına yönelik adım attıklarını bildirdi.
Vago, Türk yolcuların doğrudan İzmir ve İstanbul limanından gemiye binmesinin mümkün olacağını dile getirerek şunları söyledi: ‘’Elbette başka limanlardan gemiye binmeyi sağlayan olanakları da sunuyoruz. Sonuçta bu, insanların iyi bir tecrübe edinmesine yönelik bir yatırım süreci. Kruvaziyerin güçlü bir geleceği var. Türkiye’de pazarın durumu kesinleştikçe, MCS da daha fazla yatırıma hazır olacak. Türkiye’de pazarı izliyoruz. Sadece Türkiye pazarına tahsis edilmiş bir gemiye ihtiyaç olduğu görülürse, biz de sadece Türkiye pazarına tahsis edilmiş bir gemiye sahip oluruz.’’
Vago, kruvaziyer turizminin yarattığı ekonominin önemini anlayan birçok ülke olduğunu, Türkiye’nin de bu turizme gereken önemi vermesi gerektiğini belirtti.

Bunu Paylaşın