MSC, Italo’nun yarısını satın aldı

MDN MEDIA

İsviçre merkezli MSC, Amerika merkezli Global Altyapı Partnerleri (GIP)’in sahibi olduğu İtalyan demiryolu operatörü Italo’nun yüzde 50 hissesini satın aldı

Dünyanın en büyük konteyner filosunun sahibi MSC, lojistik sektörüne dair çeşitli yatırımlarına birini daha ekledi. Yatırımlarını karaya da taşıyan MSC, Italo’nun yüzde 50 hissesini satın aldı.

Yönetimde ortak söz hakkı olacak

GIP anlaşma kapsamında, geri kalan yüzde 50 hissenin GIP ve Alman sigorta şirketi Allianz ALVG.DE ve diğer eş yatırımcılar arasında paylaşılacağını söyledi. Yönetimde ise, MSC ve GIP’in ortak söz hakkı olacağını belirtti.

MSC’nin Grup Başkanı Diego Aponte, Italo’nun İtalya çevresindeki demiryolunu güçlendireceğini ve İtalyan turizmine de katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.

İtalya’nın ikinci en büyük demiryolu firması

GIP, hükûmetin sahip olduğu Ferrovie dello Stato’dan sonra, Italya’daki ikinci en büyük yüksek hızlı yolcu treni firması Italo’yu, 2018 yılında 2 milyar euroya satın almıştı.

MSC lojistik sektöründe büyüyor

1970’te kurulan ve yaklaşık 180,000 kişilik bir ekibe sahip olan MSC, geçen ay Hamburg Limanı’nın ana işletmeciliğinin neredeyse yarısını, 1.3 milyar euroya satın alırken, 2022’de ise, Bollore Africa Logistics’i Fransız merkezli Bollore BOLL.PA Holding’den 5,7 milyar euroluk işletme değerine satın almıştı.

Reuters

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın