MSC, HHLA’nın bir kısmını devraldı

MDN MEDIA

Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu yayınladıkları ortak açıklamada hissedarlarına, Mediterranean Shipping Company (MSC)’nin yaptığı teklifi kabul etmelerini söyledi

HHLA, MSC ve Hamburg şehri temsilcileri, devralma anlaşmasının tamamlanması için HHLA’nın uzun vadedeki iş modelinin ana hatlarının çizildiği bir bağlayıcı çerçeve sözleşme imzaladı. Anlaşmaya göre, HHLA’nın çoğunluk hissesi kamu malı olarak kalacakken, şirket MSC ile ortak yönetilecek. Kamu, şirketin yüzde 50,1’ine, MSC ise yüzde 49,9’unun sahibi olacak.

Ek müzakereler devam edecek

Hamburg şehri temsilcileri ve MSC arasında yapılan görüşmelerde, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu HHLA’nın uzun vadede gelişimi için ortak taahhütler verdi. Bağlayıcı çerçeve sözleşmede kesinliğe kavuşturulamayan noktalar ise, ek müzakerelerle sonuca bağlanacak.

Hissedarların ve şirketin çıkarları korundu

HHLA CEO’su Angela Titzrath, Yönetim Kurulu olarak HHLA’nın satışı ve hissedarlarının hakları ile ilgili konuları, Hamburg şehri yetkilileri ve MSC ile son birkaç haftadır konuştuklarını ve iki tarafın çıkarlarının da gözetildiği bir anlaşma ortaya koyduklarını söyledi.

Şirketin finansal kapasitesi ve iş modeli güvence altında

HHLA Denetim Kurulu Başkanı Rüdiger Grube ise, ön çerçeve anlaşmada HHLA hissedarlarının menfaatlerini koruduklarını yinelerken, anlaşmayla HHLA’nın gelecek finansal kapasitesi ile iş modelini güvence altına aldıklarını ekledi. HHLA Denetim Kurulu’nun yaptığı değerlendirmeye göre, teklif edilen fiyatı uygun bulduklarını ve Kurul’un teklifi kabul etmeyi tavsiye ettiğini dile getirdi.

Çalışanlar tepki göstermişti

Birçok HHLA çalışanının, eylül ayında anlaşmaya karşı tepki göstermesine rağmen, iki kurul da şirketin devrini onayladı.

OFFSHORE ENERGY

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın