MSB’den İspanyol askerler açıklaması

MDN İstanbul

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Hatay’da görevlendirilen İspanyol Amfibi Hücum Gemisi Deniz Piyade personeli hakkında bir açıklama yayımladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Asrın felaketinde yanımızda olan, arama-kurtarma ve yardım dağıtma faaliyetleri ile katkı sağlayan İspanya Savunma Bakanlığı’na teşekkür ederiz,” ifadeleri kullanıldı.

İspanya Savunma Bakanlığı 9 Şubat 2023 tarihinde twitter üzerinden yaptığı paylaşımda İspanyol Amfibi Hücum Gemisi Deniz Piyade personelinin İskenderun’da keşif devriyesine çıktığını duyurmuştu. Bu duyuru kamuoyundan tepki çekince ilgili tweet silindi ve bölgede görevli personelin insani yardım görevlerinde bulunduğu bilgisi verildi.

Ayrıca İspanya Savunma Bakanlığı’na ait resmi twitter hesabında bölgede yapılan insani yardım faaliyetlerine yönelik pek çok paylaşım da yer alıyor.

MSB’den bir açıklama daha

Konu hakkında bir açıklama daha yapan MSB, “İspanya ordusunun deprem bölgesinde devriye görevi yapması söz konusu değildir, bu konudaki bilgiler gerçek dışıdır. İspanyol askerler sadece arama-kurtarma, yardım dağıtımı ve sahra hastanesi kurulumu için destek olmuşlardır,” ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın