MSB basın bilgilendirme toplantısı düzenledi

MDN MEDIA

Millî Savunma Bakanlığı yaptığı basın bilgilendirme toplantısında, MCM BLACK SEA Toplantısı, AYYILDIZ Tatbikatı ve NATO Daimî Deniz Görev Grubu-2 gibi projelerle ilgili bilgilendirme yaptı

Açıklamaya Deniz Harp Okulu’nun 250’nci yılını kutlayarak başlayan Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Karadeniz’deki mayın tehlikesine karşı Türkiye öncülüğünde başlatılan ve Bulgaristan ve Romanya heyetlerinin de yer aldığı Karadeniz Mayın Tedbirleri Görev Grubu (MCM BLACK SEA) Toplantısı’nın 3’üncü turunun, 22-23 Kasım 2023 tarihlerinde MSB ev sahipliğinde gerçekleşeceğini söyledi.

Yapılan tatbikatlar

Aktürk, Türk ve Pakistan SAT ve İkbal Timleri’nin müşterek çalışabilirliği artırması amacıyla yapılan, AYYILDIZ isimli tatbikatı gerçekleştirdiğini de ekledi. Ülkelerin, deniz güvenliği paydaşları arasındaki işbirliği ve farkındalığı artırmak için Deniz Güvenliği ve Katılımcı ülkelerin görev yeteneklerini değerlendirmek, insani yardım/doğal afetlere müdahale usullerini geliştirmek üzere ise Doğu Akdeniz Tatbikatları’nın yapılacağını bildirdi.

Gerçekleştirilen liman ziyaretleri

NATO Daimî Deniz Görev Grubu-2 kapsamında ise, Almanya Deniz Kuvvetleri’ne ait FGS OLDENBURG’un İzmir’e liman ziyareti gerçekleştirildiğini, İspanya Deniz Kuvvetleri gemisi ESPS PATINO’nun Aksaz’a liman ziyareti gerçekleştirildiğini ve Bangladeş Deniz Kuvvetleri’ne ait BS SANGRAM gemisinin Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Kuvveti (UNIFIL) görevi kapsamında Mersin’e liman ziyareti gerçekleştirdiğini paylaştı.

TCG KINALIADA’nın rotası paylaşıldı

20-23 Kasım tarihleri arasında ise, Fransa’ya liman ziyareti icra etmekte olan TCG KINALIADA korvetinin, 25-28 Kasım tarihleri arasında Arnavutluk’a liman ziyareti gerçekleştireceğini dile getirdi.

Yenilenen TCG ORUÇREİS testi başarıyla geçti

Barbaros Yarı Ömür Modernizasyon Projesi kapsamında ise, TCG ORUÇREİS fırkateyninin Millî Savaş Yönetim istemi ve Elektronik Sensör Sistemlerinin modernizasyonu ardından 16 Kasım’da ilk kontrol seyrini başarıyla icra ettiğini belirtti.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın