Montreal Limanı’nda grev devam ediyor

MDN İstanbul

Montreal Limanı
Montreal Limanı’nda görev yapan 1,125 işçinin 23 Nisan günü başlayan grevi devam ediyor. Limanda; yükleme, aktarma ve elleçleme işlemlerinde gecikmeler yaşanıyor. Kanada’nın doğusunda yer alan eyaletlerin dış ticaret işlemlerini olumsuz etkileyen söz konusu grevin sona erdirilmesi konusunda Kanada Kamu İşçileri Sendikası ile Liman İşverenleri Birliği arasındaki görüşmeler devam ediyor.

Ottava Ticaret Müşavirliği tarafından T.C. Ticaret Bakanlığı’na gönderilen yazıda Türk denizcilerinin, CUPE Local 375 adlı Liman İşçileri Sendikası’nın 23 Nisan 2021 Cuma günü saat sabah 06.59’da başlayan ve 72 saat süren, ardından 26 Nisan 2021 Pazartesi günü başlayan “sınırsız genel grev” nedeniyle limandaki iş ve işlemlerdeki olası gecikmeleri dikkate alması gerektiğine dikkat çekildi.

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında ise Montreal Limanı’ndaki işçileri temsil eden The Longshoremen’s Union Sendikası, daha fazla iş-yaşam dengesi ve daha kısa çalışma saatleri isteği ile 72 saat süren bir grev gerçekleştirmişti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın