Montreal Limanı yeni Konteyner Terminali’ne hükûmet desteği

MDN MEDIA

Kanada Hükûmeti; Québec, Contrecoeur’de bulunan Montreal Limanı’nda yeni bir konteyner terminali inşası için 110 milyon dolarlık yatırım yaptı

Ulusal Ticaret Koridoru Fonu’ndan gelen yatırım, Kanada’nın tedarik zincirini güçlendirmeyi ve ulaştırma sistemini daha verimli ve güçlü hâle getirmeyi amaçlıyor.

Yıllık 102 milyon dolar kazanç bekleniyor

Konteyner kapasitesini yılda 1.15 milyon TEU kadar artıracak yeni konteyner terminalinin planları, iki palamar yerine sahip 675 metre uzunlukta bir iskeleyi, Kanada Ulusal Demiryolu (CN)’na bağlanan bir demiryolunu, yola ulaşımı, konteyner idare sahasını ve operasyonel ve idari binaları kapsıyor. Projenin, Montreal Limanı kapasitesini yüzde 55 oranında artırması ve yıllık 102 milyon dolar kazanç sağlaması bekleniyor.

Amaç, pandemide yaşanan ürün kıtlığının tekrarlanmaması

Ulaştırma Bakanı ve Teğmen Pablo Rodriguez, Kanada’nın tedarik zincirini güçlendirmeyi amaçladıklarının altını çizerken, bu yatırımın pandemide yaşanan ürün kıtlığını ve beraberinde gelen fiyat artışını bir daha yaşamamaları açısından önemli olduğunu vurguladı.

Kritik aşamada gelen destekle, proje sağlamlaştı

Montreal Liman İdaresi CEO’su ve Geçici Başkanı Geneviève Deschamps, St. Lawrence-Great Göller Koridoru finansal desteğinin bütün Kanada’nın yararına olduğunu ve bu projeyi, gelişimindeki kritik aşamada sağlamlaştırmalarına yardım ettiğini söyledi.

gCaptain

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın