MOL, şirketini korumak için filosundan 40 gemiyi çıkartıyor

MDN İstanbul

Japon nakliye şirketi Mitsui OSK Lines (MOL), Covid-19’un neden olduğu riskli piyasa ortamından şirketi korumak adına yatırım faaliyetlerini yeniden inceledi ve alınması gereken önlemlerin yer aldığı bir plan açıkladı.

MOL, şirketin geleceğini koruma çalışmaları kapsamında, salgının etkilediği pazarlar üzerinde pandemi öncesi ve sonrası dünya ekonomisinin mega trendlerine ilişkin tahminleri araştırdı.

Yapılan analiz sonucunda okyanus taşımacılığı hacminde önemli bir düşüş yaşanmasının ve müşterilerin yatırımlarında kısıtlamaya gitmesinin öngörülebilir bir gelecekte kaçınılmaz olduğunu açıklandı.

Yapılan açıklamada, tanker ve dökme yük pazarının toparlanmasının sırasıyla 2021 ve 2022’de olmasının beklendiğini belirten MOL, araç taşımacılığı gibi ticari faaliyetlerin 2023 veya daha sonrasına kadar 2019 seviyelerine dönmesinin beklenmediğini belirtildi.

MOL, yaptığı araştırmanın ardından petrol tankeri, konteyner ve araba taşıyıcı filosunu, kesinleşen 13 gemi dâhil olmak üzere maksimum 40 gemiye kadar azaltmaya karar verdi. Şirket ayrıca, gemilerini charter sözleşmeleri ve ileriye yönelik navlun düzenlemeleri yoluyla risklerden korunacağını da söyledi.
Yatırım planlarını önümüzdeki yıl için 1,86 milyar doların yarısına indirmeyi planlayan MOL, borsada ise işlem gören hisseler ve gayrimenkul gibi temel olmayan ticari varlıklarını da elden çıkaracaklarını açıkladı.

Şirket, ileride tüm işletmelerini yönetmeyi sürdürebilmek adına enerji geçişinin hızlanmasını ve yenilenebilir enerji kaynaklarına geçilmesini, bunu takiben de dijitalleşmeyi ilerletmeyi ve kendi kendine yeten bir tedarik zinciri geliştirmeyi planlıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın