MOL, RoRo taşıyıcısında biyoyakıt kullanma denemeleri yapıyor

MDN MEDIA

Japonya merkezli Mitsui O.S.K Lines (MOL)’un alt firması MOL Coastal Shipping,  499 GT’lik RoRo gemisi, Tetsuun Maru No.1’in biyoyakıt kullanımı için denemelere başladı

Kullanılacak biyoyakıt, Japonya’da bitkisel yağlardan çıkarılan yemeklik yağ kullanılarak, sıvı yakıtla kimyasal işlem görmeden elde edildi. MOL projenin, gemilerde bu tarz bir biyoyakıt kullanımında Japonya’nın ilk denemesi olduğunu söyledi.

Japonya Ulaştırma Bakanlığı’nın projesiyle

Hanwa Co. biyoyakıtı, Japon Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı’nın denizcilik uygulamalarında biyoyakıtın kullanılmasına dair yürüttüğü araştırma programı kapsamında, Tokyo Steel Manufacturing işbirliğiyle, Chukyo bölgesinde tedarik etti.

Bir ay işbaşı yaptı

Gemi, biyoyakıt karışımıyla bir aya yakın Mikawa Körfezi ve Tokyo Körfezi arasında gidip geldi ve herhangi bir alevlenme sorunu veya başka bir problem bildirilmedi.

Bitkisel yağın mümkün olan en saf hâli kullanıldı

Şimdiye kadar, biyoyakıtların ana ham maddesi, atık yemeklik yağlarının ve metanolün kimyasal bir işlemden geçmesiyle elde edilen, Yağ Asidi Metil Ester (FAME) olmuştu. Bu projede ise, biyo karışım oranı yüzde 24 olan ağır yağ A ve bitkisel yağın mümkün olan en saf hâlinin karışımı, 499 GT’lik genel amaçlı gemi tipi RoRo gemisinde kullanıldı.

Karbondioksit emisyonunu diğer biyo yakıtlara göre daha da azaltacak

MOL’a göre, bitkisel yağ metil esterifikasyon ve hidrojenleşme adımlarından geçmediği için karbondioksit emisyonunu diğer biyoyakıtlardan daha fazla azaltacak ve daha uygun fiyatlı olacak.

Biyoyakıt, ana motorlarda değişiklik gerektirmiyor

Biyoyakıt, geminin ana motorlarının özelliklerini değiştirmeden kullanılabileceği için temiz yakıtlara kullanışlı bir alternatif. Özellikle depolar ve diğer alternatif yakıtların gerektirdiği ekipmanlar için sınırlı sayıda yeri olan küçük RoRo gemileri açısından çok kullanışlı.

OFFSHORE ENERGY

Bunu Paylaşın