MOL, tankerine yeni bir karbon yakalama sistemi entegre etti

MDN MEDIA

Yeşil dönüşüm trendi hızla devam ederken, MOL tankerlerinden birine yeni bir egzoz temizleme sistemi kuracağını açıkladı

Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (MOL), 74.910 dwt ağırlığındaki kuru yük tankeri Nexus Victoria’ya karbon yakalama özelliğine sahip bir egzoz gazı temizleme sistemi (EGCS) kuracak. 2015 yılında inşa edilen Long Range 1 (LR1) tankeri, CO2 emisyonlarını azaltmak için ek bir karbon yakalama ünitesi ile donatılmış Rotterdam merkezli Value Maritime’ın 15-MW EGCS Filtree sistemi ile donatılacak. Başlangıçta tankerin CO2 emisyonlarının yüzde 10’u yakalanacak ancak bu oran yüzde 30’a kadar yükseltilebilecek. Sistemin bu yılın sonuna kadar kurulması bekleniyor.

İlginizi çekebilir:

MOL: 7 yeni gemiye rüzgâr tahrik sistemi

Value Maritime karbon yakalama teknolojileri geliştirmeye devam ediyor

Firma küçük ve orta ölçekli gemiler için sülfürün yanı sıra havadaki ultra ince partikülleri ve CO2’yi de filtreleyen yeni bir teknolojiye dayanan Filtree Sistemini geliştirdi. Geliştirilen sistem iki unsurdan oluşuyor. Birincisi, egzoz gazlarındaki sülfürü, partikül maddenin (ince toz) %99’unu ve CO₂’yi filtreleyen ve karayoluyla taşınabilen bir muhafaza içinde küçük bir prefabrik, önceden monte edilmiş, “tak ve çalıştır” gaz temizleme sistemi. İkincisi ise, yıkama suyunu temizleyen bir filtre. İkinci sistem sayesinde yağ kalıntıları ve partikül maddeler yıkama suyundan uzaklaştırılırken ardından çamur tankına besleniyor. Sistem, kullanılan yıkama suyunun PH değerinin nötralize edilmesini sağlıyor ve daha düşük CO2 emisyonu ile birlikte deniz suyunun asitlenmesinin azaltılmasına katkıda bulunuyor.

Kaynak: Schiff&Offshore / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın