Mısır, karaya oturan gemiyi alıkoydu

MDN MEDIA

Mısırlı yetkililer Liberya bandıralı bir gaz gemisini Akabe Körfezi’nde koruma statüsündeki bir bölgede karaya oturmasının ardından alıkoydu

Kurtarma ekipleri gemiyi yeniden yüzdürmeyi ve Kızıldeniz’de Safaga, Mısır yakınlarında güvenli bir yere taşımayı başardı.

Claudia Gas isimli geminin Ürdün’ün Akabe limanında boşaltma işlemlerini tamamlamıştı ve 12 Nisan Cuma günü karaya oturmadan önce Rusya’ya doğru yol almakta olduğu bildiriliyordu. Gemi Cuma gecesi Mısır’ın turistik kenti Şarm El Şeyh yakınlarındaki Ras Nasrani bölgesinde karaya oturdu. Çevre Bakanlığı olası bir petrol sızıntısına karşı kaynakları alarma geçirdi ancak geminin yeniden yüzdürüldüğü ve şu ana kadar herhangi bir sızıntı belirtisine rastlanmadığı bildirildi.

Mısırlı yetkililer, Ramazan Bayramı kutlamaları nedeniyle bölgede alarma geçmişti. Bayram, bölgede turistlerin yoğun olduğu bir dönem olduğundan ve bölgedeki sahile talep yoğun olduğundan geminin burada karya oturması otoritelerin dikkatini çekti.

Mısır medyasında yer alan doğrulanmamış haberlerde gaz tankerinin itici gücünü kaybederek karaya oturduğu belirtildi. Bölgedeki hasarın seviyesine bağlı olarak geminin on milyonlarca dolar para cezasına çarptırılabileceği öne sürülüyor.

Maritime Executive

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın