Milta Bodrum Marina Koç Holding’e satıldı

MDN İstanbul

Doğan Holding’e bağlı Milta Turizm tarafından işletilen Bodrum Marina 105 milyon dolara Koç Holding’e satıldı. Güney Ege ve Akdeniz’in en önemli yatçılık merkezlerinden biri olan Milta Bodrum Marina’nın devir işlemlerinin Aralık ayını bulabileceği ifade ediliyor. Ancak bu satışın SPK tarafından onaylanması gerekiyor. Doğan Holding bünyesindeki Hürriyet Gazetecilik tarafından yapılan açıklamada Trader Eastern Media ve bağlı ortaklıklarında hisse satışı için görüşmeler yapılacağı belirtilmişti. Ancak Koç Holding’e bağlı Tek Art Kalamış firmayı Milta Bodrum Marina’yı 105 milyon dolar karşılığında satın aldı.

Açıklama KAP’a yapıldı

Doğan Holding’e bağlı Milta Turizm’in sahip olduğu yüzde 100’lük payın tamamını Setur Marinaları’nı işleten Koç Holding’in bağlı ortaklığı Tek-Art Kalamış şirketine satmaya karar verdiği yolundaki açıklama  27 Temmuz 2017 tarihinde Kamuoyu Aydınlatma Platform) yapıldı. Denizde 425 yat bağlama kapasitesine sahip Bodrum Marina’da 50 yatlık kara park alanı ve tam donanımlı bakım onarım servisleri ile sağlık hizmeti verebilecek donanım bulunuyor.

Bünyesinde BAYK (Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü) ile Bodrum Deniz Kurtarma Derneği’ni de barındıran Mavi Bayraklı sahip marina alanı içerisinde ayrıca tarihi Osmanlı Tersanesi, yeme–içme mekanları, eğlence ve sosyal tesisler ile birçok seçkin markayı barındıran bir çarşı da yer alıyor.

Bunu Paylaşın