MHI ve COSCO Dalian’dan scrubber iş birliği

MDN İstanbul

Mitsubishi Shipbuilding ve Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS), COSCO Shipping Heavy Industry (Dalian) ile, dikdörtgen sülfür-oksit (SOx) scrubber imalatı ve pazarlaması için bir iş birliği çerçeve anlaşmasına imza attı.

Mitsubishi Heavy Industries (MHI) tarafından yapılan açıklamada, dikdörtgen şeklindeki scrubberların gemi gövdelerinde yapılan montajlar açısından yer tasarrufu sağladığı belirtildi. İmzalanan çerçeve anlaşmasına bağlı olarak iş birliği kuran şirketler, dikdörtgen scrubberların tasarımlarından üretimlerine ve gemilere montajına kadar olan tüm süreçler için hizmet vermeye başlayacaklar.

Bu ortaklık, IMO’nun 2020 sülfür kısıtlamasına bağlı olarak scrubberlara karşı daha büyük ölçekte bir talebin oluşması beklentisiyle ve bu talebi karşılamak amacıyla kuruldu. Scrubberlar, gemi sahiplerinin yüzde 3,5 oranında sülfür içeren yakıtları kullanmaya devam etmelerine olanak sağlıyor. Anlaşma kapsamında, CHI Dalian, SOx scrubberları üretecek ve gemilere montajıyla kurulumları da dahil, ürünün teslimatına kadar her şeyi gerçekleştirecek.

Daha ileriye dönük olaraksa; CHI Dalian, Mitsubishi Shipbuilding ve MHPS arasında kurulan bu iş birliğinin; söz konusu şirketlerin, scrubberların satışına yönelik ortak faaliyetlerini artırmalarıyla devam edeceği vurgulandı.

Dikdörtgen şeklindeki SOx scrubberlar; MHPS’nin termal elektrik santrallerine yönelik olarak geliştirdiği egzoz gazlarını kükürtten arındırma sistemlerine dayanan kapsamlı egzoz gazı iyileştirme teknolojisini, Mitsubishi Shipbuilding’in deniz mühendisliği tecrübesiyle birleştirerek, denizcilik sektöründe kullanılmak üzere üretilecekler.

Bunu Paylaşın