Meteksan’dan Suyunu Savun projesi

MDN İstanbul

Savunma sanayi şirketi Meteksan Savunma, küresel ısınma ve bu sene yağışlarda azalma yaşanması sonrası verimli su kullanımına dikkat çekmek amacıyla Suyunu Savun isimli bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.

Şirket, yaşam ve enerji kaynaklarının şirket kültürüne yerleşmesi için çalışanlarına ve ailelerine su tasarrufu bilincinin artırılması adına eğitimler vereceğini açıkladı.

Meteksan Savunma tarafından yapılan açıklama;

Son yıllarda artan küresel ısınma ile birlikte 2021 yılında özellikle ülkemiz başta olmak üzere yağışların azalması ve sonucunda ciddi bir kuraklık öngörülmektedir. Suya küresel talep 1980’lerden bu yana her sene yaklaşık yüzde 1 oranında artmaktadır. Bu durum 2050 yılında günümüze göre yüzde 20 ila 30 oranında daha fazla suya ihtiyaç olacağı anlamına gelmektedir. Dünya nüfusunun yaklaşık 4’te birine ev sahipliği yapan 17 ülke ise çok yüksek “su stresi” ile karşı karşıya kalmıştır. Yapılan araştırmalara göre dünya nüfusunun yüzde 25’i bir su krizinin eşiğindedir ve bu oranın 2025 senesinde yüzde 60 olması beklenmektedir.

Göl, baraj, akarsu ve yeraltı suyu gibi temiz su kaynaklarının korunması ve her yıl artan kuraklık tehlikesinin azaltılması; tüm bu su kaynaklarının evde, işyerinde, tarımda ve sanayide tutumlu kullanılmasına, suları kirleten çevre felaketlerinin önlenmesine, kısacası “su bilincine” bağlıdır. Sularımızı verimli ve doğru kullanmak tüm toplumun sorumluluğu olup, aynı zamanda geleceğimizi korumaktır.

Meteksan Savunma olarak Ülkemizin ve Mehmetçiğin savunması için tüm gücümüzle yerli ve milli teknolojiler geliştirerek çalışmaya devam ediyoruz. Ancak ülke savunmasının sadece savunma sanayii sistemleri ile ilgili olmadığına inanıyor, bir bütün olarak tüm yaşam ve enerji kaynaklarının korunmasının kritik önemde olduğu bilincini şirket kültürüne yerleştirerek, çalışanlarımızın her birinin sahiplenmesi gerektiğine inanıyoruz.

Bu kapsamda yeryüzündeki yaşamın devamlılığını sağlayan ve hayatımız için vazgeçilmez olan suyu tasarruflu kullanarak gelecek nesillerin susuzluk tehlikesiyle karşılaşmasını önlemek ve bu alanda bilinçli bir neslin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla başlatılan “Suyunu Savun” projesi ile su kaynakları konusunda farkındalık yaratmayı ve şirket içerisinde daha etkin bir su yönetimi modeli oluşturmayı hedefliyoruz.

“Suyunu Savun” sosyal sorumluluk projemiz ile şirket içerisinde su tasarrufu sağlayan birçok uygulamayı hayata geçirirken, diğer taraftan Meteksan Savunma çalışanlarının ve ailelerinin farkındalıklarının oluşması için düzenlenecek eğitimler ile su tasarrufu bilincinin artırılması ve topluma yayılması için destek olmayı hedefliyoruz.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın