Meteksan yeni projesine başladı

MDN İstanbul

Meteksan Savunma, 2017 yılında Kore Cumhuriyeti’nde yerleşik bir firma ile birlikte çalıştığı ve 2019 yılında tamamlanan ilk Yara Savunma Simülatörü’nün ardından, Kore Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacı kapsamında ikinci Yara Savunma Simülatörü projesine başladı. Yapımı yine Kore Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilecek simülatör için, Meteksan Savunma, tasarım ve danışmanlık sözleşmesi imzaladı.

Yara Savunma’nın ana amacı, gemide bir hasar olması durumunda, hareket kabiliyetini sağlamaya devam ederek, en yakın bakım/onarım limanına intikali sağlamaktır. Bu maksatla; oluşan hasar, en kısa sürede kontrol altına alınmalı ve giderilmelidir. Bunu gerçekleştirebilmek için ise gemi personelinin, istenen standartlara uygun yara savunma eğitimini alması gerekir ve bu eğitim, dünyada, Yara Savunma Simülatörü denilen gerçekçi bir eğitim ortamında yapılır.

Meteksan Savunma tarafından tasarlanan ve üretilerek anahtar teslim kullanıma sunulan Yara Savunma Simülatörü; gemi personeline, yara savunmaya hazır olma konusunda, uluslararası standartlara ve denizcilik standartlarına uygun bir eğitim ortamı sunuyor. Meteksan Savunma, bugüne kadar 4 farklı ülkenin deniz kuvvetlerinin Yara Savunma Simülatörü ihtiyaçlarını karşıladı.

Meteksan Savunma nedir?
Meteksan Savunma 2006 yılında Bilkent Holding bünyesinde faaliyet gösteren yüksek teknoloji şirketlerinin savunma sanayisine yönelik proje ve aktivitelerini tek bir çatıda birleştirmek ve koordine etmek amacıyla kurulmuştur. Savunma sanayisi sektöründe Türk Silahlı Kuvvetlerine milli, bağımsız ve özgün, yüksek teknoloji ürünler ve alt sistemler geliştirmek üzere çalışmalarına devam etmektedir.

Radar sistemleri, çevre gözetleme sistemleri, lazer ve elektro-optik sistemler, haberleşme sistemleri, sualtı akustik sistemler ve platform simülatörleri olmak üzere 6 ana alanda faaliyet gösteren Meteksan Savunma, Türkiye’nin milli gemi, helikopter, insansız hava aracı gibi platform projelerinde ve tanksavar ve hava savunma füze sistemleri geliştirilmesi gibi birçok kritik projede görev alıyor. Helikopterler ve İHA’lar için radar sistemleri, çevre gözetleme radarları, altimetreler, taktik ve stratejik füze sistemlerinin veri bağları, sonar sistemleri, sualtı erken uyarı ve haberleşme sistemleri ve eğitim simülatörleri, Meteksan Savunma’nın geliştirdiği başlıca özgün ve milli ürünlerdir.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın