Metanol çalışmaları için yeni ortaklık

MDN İstanbul

MAN Energy Solutions, Stena ve Proman, MAN 48/60 motorlarınının çift yakıtlı olarak dizel ve metanol tahrikle çalışması için güncellenmesine yönelik ortak çalışmalarda bulunmak için bir MoU imzaladı.

Anlaşma tarafları, motorları dizel ve metanolle çalıştırmanın uygulanabilirliğine yönelik çalışmalar yürütücek. Fizibilite çalışması başarılı olursa, ikinci aşamada motorların güncellendiği, devreye alındığı, test edildiği ve üçüncü aşamada ticarileştirildiği potansiyel bir süreç incelenecek.

İlginizi çekebilir:    Tersan metanol yakıtlı gemiler inşa edecek

Sözleşme, MAN Energy Solutions ve Stena’nın şirket içi Ar-Ge ekibi Stena Teknik ile metanol üreticisi Proman arasında imzalandı. Stena ve Proman’ın deniz yakıtı olarak metanolün kullanılmasına yönelik hâlihazırda pek çok projesi bulunuyor.

MoU’ya göre öncelikli hedef, Sabit hacim (otto) çevrimi çerçevesinde metanol yanmasına, geliştirmeler için metanol enjeksiyon teknolojisine ve yeni inşalar için metanolün doğrudan enjeksiyonuna odaklanmak olacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın