Mercanlar için yeni proje

MDN İstanbul

DP World Yarımca deniz yaşamının kaynağı olan mercanlar için yeni bir projeye hazırlandıklarını duyurdu.

DP World, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden 14’üncü alanı kapsamında belirlenen “SUDAKİ YAŞAM” teması özelinde deniz ve kıyı ekosistemlerini sürdürülebilir kılmak amaçlanıyor.

İlginizi çekebilir:    Mercanlar ölüyor

Mercanlar için yeni proje
Denizlerin ve özellikle de Marmara Denizi’nin mevcut tehlikeleri üzerine yoğunlaştıklarını belirten ve sürdürülebilir bir deniz yaşamı için çalıştıklarını belirten DP World Yarımca CEO’su Kris Adams, “Bizler denizlerde çalışan insanlar olarak denizlerin geleceği için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. 8 Haziran Dünya Okyanus günü de bu nedenle çok kıymetli. En küçük yaştaki çocuktan, tüm paydaşlarımıza kadar farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Marmara Denizi’nde canlı yaşamını koruyabilmek ve daha da iyileştirmek için Sarı Mercanların Korunması Projesi’ni hayata geçirmekten memnuniyet duyuyorum. DP World Yarımca olarak su altındaki yaşamın anahtarı olan mercanların nüfusundaki azalmaya karşı İstanbul Üniversitesi ve Deniz Yaşamını Koruma Derneği iş birliğiyle projeyi önümüzdeki ay devreye sokacağız. Zararlı oluşumlar, ekosistem dönüşümleri ve insan faaliyetlerinin denizlerimizi ne boyutta etkilediğini görüyoruz. Sudaki hayatın barınağı olan mercanların sayısı gittikçe azalıyor. Biz de Türkiye’nin en büyük limanlarından biri olarak Marmara’daki mercanların nüfusundaki azalmaya karşı ‘dev’ bir adım atıyoruz. Mercanların koruma ve nakil yöntemiyle sayılarını artıracağız,” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın