Mengi Yay, M/Y Cabana’yı teslim etti

MDN MEDIA
  • |

Mengi Yay tarafından inşa edilen Atlante Classic 35 serisinin ilk yatı olan M/Y Cabana, başarıyla tamamlanarak teslim edildi

Haziran ayında suya indirilen M/Y Cabana, Mengi Yay Yachts tarafından başarıyla teslim edildi. Tuzla’da inşa edilen M/Y Cabana, Atlante Classic 35 serisinin ilk yatı olma özelliğini taşıyor.

34,5 metre uzunluğundaki M/Y Cabana, çelik gövdesi ve alüminyum üst yapısıyla dikkat çekiyor. Yarı özel üretim yaklaşımıyla üretilen yat, estetik ve mühendislik açısından uluslararası işbirliğinin güzel bir ürünü olarak inşa edildi.

Sınıfının lideri 330 GT brüt tonajı, 34,5 metre toplam uzunluğu ve 8,24 metre genişliğiyle Atlante Classic 35, ticari kısa menzil sınıflandırması dahil olmak üzere son derece yüksek seviyede standart özelliklere sahip. 5 banyolu kamara, geniş depolama alanı, plaj kulübü alanı ve geniş güverte alanları ile hacimli bir tasarıma sahip tekne, uzun menzilli seyir için tasarlandı.

M/Y Cabana'nın bu yaz Akdeniz'de seyir yapması bekleniyor, Atlante Classic 35 Hull 2 da Mengi Yay Yachts'ta inşa edilerek 2027'nin ilk çeyreğinde teslim edilecek.

M/Y Cabana’nın dış ve iç tasarımı, İtalya’nın Trieste kentinde faaliyet gösteren VYD Studio tarafından, tasarımcı Paolo Dose liderliğinde gerçekleştirildi. Gemi inşası mühendisliği ise Livorno merkezli Arrabito Naval Architects imzasını taşıyor.

M/Y Cabana’nın yapımı Türk denizcilik danışmanlık firması Antalyachts adına Fatih Dalkıran tarafından denetlendi. Projede, Kuzey Avrupa’dan deneyimli bir müşteri için inşa edilen yatın temsilciliğini ise Mark Seaton üstlendi.

Hüseyin Mengi: Yeteneklerimizi ve uzmanlığımızı sergiledik

Mengi Yay Yatçılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Mengi, Cabana’nın başarılı bir işbirliğinin, sıkı çalışmanın ve karşılıklı güvenin sonucu inşa edildiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Tersanemizin yat yapımına olan tutkusunu yansıtan çok özel bir projedir. Mühendislik yeteneklerimizi ve uzmanlaşmış üretim uzmanlığımızı sergileyen bu yat, müşterimizin tüm beklentilerini karşılamak üzere tasarlanmıştır. VYD Studio, Arrabito Architects ve Atlante Yachts ile uzun vadeli ortaklığımızın büyümeye devam edeceğine inanıyoruz.”

Paolo Dose: Yüksek uluslararası standartlarla inşa edildi

Tasarım şefi Paolo Dose da “M/Y Cabana sahiplerine inanılmaz katılımları ve M/Y Cabana ilk yolculuğuna çıktıktan uzun süre sonra da devam edecek güzel bir ortaklık kurmamız için teşekkür ediyoruz. M/Y Cabana'nın içten ve dıştan en yüksek uluslararası standartlara göre inşa edilmesini ve dünya standartlarında tamamlanmasını sağlamış olmaktan büyük gurur duyan Mengi Yay çalışanlarına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bunu Paylaşın