Memur ve emeklilerin maaşına zam güncellendi

MDN İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur ve emeklilerin maaşına yüzde 25 olarak açıkladığı zammı yüzde 30 olarak güncelledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı,

“Hazine ve Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıklarında yaptığımız değerlendirme sonunda bütçe imkanlarını zorlayarak yüzde 25’lik bir artışa gitmeyi kararlaştırmıştık. Bunu da dün katıldığımız memur buluşmasında duyurmuştuk.

Memur buluşmasına giderken Bakanlarımıza bu oranları daha da çıkartacak formüller bulmaları talimatı vermiştik. Dün ve bugün yürütülen çalışmalar sonunda başka bazı alanlarda fedakarlık yaparak memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30’a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık.

Böylece buradan memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı Ocak ayı maaş artış oranını yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyoruz. Ayrıca en düşük emekli maaşı tutarını da 3500 liradan 5500 liraya çıkarıyoruz.

“Yılın ikinci yarısında yeni zam yapılacak”

Söz konusu zammın yılın ilk 6 ayına ait zamlar olduğunu vurgulayan Erdoğan “Yılın 2. yarısı için toplu sözleşme ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak yeni artış yapılacağını tekrar hatırlatmak istiyorum.

Yeni memur ve emekli maaşlarının çalışanlarımıza tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Asgari ücret artışında da ifade ettiğim gibi yıl içinde beklenmedik durumlar ortaya çıkması halinde temmuz ayındaki düzenlemede bunun telafisinin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Bunu Paylaşın